Kredi haberleri ve güncel gelişmeler

Gündem

Fitch Ratings Tarafından İsrail’in Kredi Notu Negatif İzlemeye Alındı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İsrail’in jeopolitik riskler sebebiyle “A+” olan kredi notununegatif izlemeye aldığını açıkladı. Çatışmanın uzun süre boyunca genişlemesi riski ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri vurgulandı.

Fitch’ten yapılan açıklamada, İsrail’in uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notunun negatif izlemeye alınmasında, İsrail-Filistin çatışmasından kaynaklanan jeopolitik risklerin etkili olduğu duyuruldu.

Fitch Ratings Tarafından İsrail'in Kredi NotuNegatif İzlemeye Alındı!
Negatif izlemenin mevcut çatışmanın uzun süre boyunca birden fazla aktörle büyük ölçekli askeri çatışmaları içerecek şekilde genişlemesi riskini yansıttığı söylenilen açıklamada, çatışmaya bölgedeki diğer örgüt ve ülkelerin de dahil olabileceğine işaret edildi.

Açıklamada, çatışmada bu ölçekteki bir genişlemenin, insan kaybına ek olarak, önemli miktarda ek askeri harcamaya, altyapının tahrip olmasına, tüketici ve yatırım güveninde sürekli değişime yol açabileceği ve dolayısıyla İsrail’in kredi ölçümlerinde büyük bir bozulmaya neden olabileceği söylendi.

Ekonomi ve kamu maliyesi üzerinde maddi ve uzun süreli etki yaratacak şekilde çatışmanın önemli ölçüde tırmanmasının ülkenin kredi notunun düşmesine neden olabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, çatışmanın azalmasının da ülke notunda pozitif etki edebileceği söylendi.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir