Kredi haberleri ve güncel gelişmeler

Eğitim

Öğrencilere Yeni Burs İmkanı: 9 Ay Geri Ödeme Yok!

Tüm öğrencileri sevindireccek bir haber geldi! Eğitim hayatına devam eden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için 9 ay geri ödemesiz burs imkanı sunulacak.

Vakıf Genel Müdürlüğü eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak ve öğrencilere maddi destek amacıyla başlatılan burs programı, tüm öğrencileri kapsayacak.

Programa katılmak isteyen ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, açıklanan başvuru tarihlerinle başvurularını yapabilirler. Burs için başvuru yapacak öğrencilerin ekonomik durumları rahatlayacak.

2023 2024 eğitim öğretim yılı bursları verilecek
VGM, 2023-2024 eğitim yılında öğrencilere sağlanacak eğitim yardımı ve burs miktarlarını açıkladı. Yapılan duyuruda, ortaöğrenim eğitim yardımı için aylık 750,00 TL, yükseköğrenim bursu için ise aylık 1.250,00 TL öngörüldüğü belirtildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan burs başvurularında, yükseköğrenim bursu için ön lisans ve lisans programı öğrencilerine 8 aylık süre Ekim-Mayıs, ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 9 aylık süre Ekim-Haziran boyunca destek sağlanacak. Başvuruların düzenli bir şekilde işleme alınabilmesi için başvuru ekranı aktif hale getirildi. Öğrenciler, belirtilen miktarlarla desteklenen düzenli ödemelerden yararlanmak için başvurularını gerçekleştirebilirler.

2023-2024 eğitim yılı burs başvuru tarihleri açıklandı!
Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan öğrenciler, Vakıflar Genel Müdürlüğü bursundan faydalanamayacak. Geri ödemeli öğrenci kredisi alanlar, Vakıflar bursundan yararlanabilecek. Ortaöğrenim yani ilkokul/ortaokul/lise bursu için başvurular 1-15 Ekim 2023 tarihleri arasında alınacak. Yükseköğrenim önlisans/lisans bursu başvuruları ise 20-31 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Burs başvuruları tamamlandıktan sonra değerlendirme süreci başlayacak ve sonuçlar www.vgm.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak. Burs başvuru şartlarına göre, aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahip olan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmeyecektir:

Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde geliri olan öğrenciler.
Yabancı uyruklu öğrenciler.
Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri.
Ek süre öğrenim gören öğrenciler.
Yüksek lisans ve doktora öğrencileri.
Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı veya burs alan öğrenciler.
Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler.
Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursunu kaybeden başarısız öğrenciler.
Aynı maddeye göre, Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere, belirlenen burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir